Rétsági Televízió - Technikai adatok

Adásunk az RKSZ Kábeltelevíziós társaság vételkörzetében fogható. Tehát Rétságon, majd a hálózat kiépülése után Tereskén, Tolmácson és Bánkon is. A program bármelyik dijcsomag választása esetén elérhető.

Csatornánk nem valamelyik eddigi adó helyett jelent meg a kínálatban, hanem új programként gazdagítja a műsorválasztékot. Ezért a készüléket be kell állítani a vételhez.

Az adás az E9-es csatornán fogható. (203,5 MHz)
Pal képnorma 
mono B/G hangnorma
Hang és képvivő távolsága 5.5 MHz

Április 1-től folyamatosan sugároz jelet, tehát a keresés alkalmával azt meg kell találnia a TV-nek. Ez az adás a hagyományos televíziós készülékekkel is vehető, amelyekben nincs kábel, vagy hipersáv vételére alkalmas egység.

A szolgáltató (RKSZ Kft.) tájékoztatása szerint az adás Rétságon jelenleg közel 500 háztartásban fogható, de a fejlesztések tovább folytatódnak.

A működtetéssel megbízott Városi Művelődési Központ és Könyvtár jelenleg nem rendelkezik studióminőségű filmkészítésre, közvetítésre alkalmas eszközökkel. Az egyes programokat amatőr eszközökkel készítjük. Ez a képminőségben kis kompromisszumot jelent. Jelenlegi lehetőségeink a házi videózásban elterjedt VHS képminőséget biztosítják. Kérjük nézőink megértését! Úgy gondoljuk, hogy céljaink megvalósításához - nevezetesen a helyi érdekű információszolgáltatás, a város fontosabb eseményeinek bemutatása - ezen a minőségi színvonalon is megvalósítható, és számunkra a hír, az információ fontosabb, mint a megjelenés maximalizáslása. Természetesen az eszközrendszert folyamatosan bővítjük, és az adásminőséget javítjuk.

.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-