Rétsági Televízió - Legyen a munkatársunk!

A televíziót üzemeltető Városi Művelődési Központ és Könyvtárnak a szolgáltatás beindításával az a szándéka, hogy ez az új technikai lehetőség valódi közösségi televíziózásra nyújtson módot. Nem csak arra gondolunk, hogy az adást a rétságiak és környékbeliek nézik, hanem arra is, hogy alkotó részesei lehetnek a műsorok létrehozásának.

Ma már igen sokan rendelkeznek amatőr videokamerával, s valljuk be szinte minden kameratulajdonosban felmerül egyszer a vágy, hogy a szokásos - kirándulás, ballagás, családi felvételek - mellett valami "komoly" flmet is készítsen. Nos most itt az alkalom! Az RTV lehetőséget biztosít az egyéni ambíciók megvalósítására, és szakmai segítséget nyújt a gondolat, az ötlet képi megfogalmazásához, végleges fomába öntéséhez.

Elsősorban persze az RTV műsortervében szereplő alkotások elkészítésére keresünk partnereket, de - amennyiben beilleszthető a műsorstruktúrába - szivesen veszünk már kész 10-15 perces rövidfilmeket, vagy megvalósításra váró filmötleteket. Egyetlen követelmény, hogy az valamilyen módon kapcsolódjon Rétság mindennapjaihoz. Aki nem a kamera mögött állva kapcsolódna a munkához, az is résztvehet a közös alkotásban, hiszen itt hangtechnikai, világosítási, szerkesztési feladatok is bőven adódnak.

Tehát alkotótársakat keresünk, akik maguk által készített riportfilmeket, kisebb alkotásokat bemutatnák az RTV adásában, illetve akik szivesen közreműködnek az adások rögzítésében, utómunkáiban. (A tervek szerint még ebben az évben beszerzésre kerül egy számítógépes utómunkára alkalmas gép, amelyen az RTV munkái mellett - szabad kapacitás erejéig - a munkában résztvevő aktívák, Video-Klub tagok saját anyagaik vágását, utómunkáit is elvégezhetik.)

Várjuk a jelentkezőket a művelődési központban!

 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-