2005 áprilisban megkezdte adását a Rétsági Televízió

Már évekkel ezelőtt indult egy kezdeményezés, hogy a művelődési központ video-klubja megteremtse a Rétsági Televízió alapjait. Akkor csak a település 1/3-át érintő kisérleti adások népszerűek voltak, 7 hónapon keresztül, mintegy 21 alkotás került vetítésre. (A filmek megtekinthetők a Könyvtárban) Azóta a település jelentős részén elérhető a korszerű technikával kialakított és jó minőségű szolgáltatást biztosító kábelTV, ami újra felvetette a helyi szerkesztésű műsor lehetőségét, és 2005. április 1-től - most már nem kisérleti jelleggel újra beindult a Rétsági Televízió. Tehát hangoljon az E9 csatornán az RTV-re!

Élőben is nézheti interneten adásunkat >>>-

Aktuális képújság adásunkat itt megnézheti
[ Nagyobb méretű megtekintéshez kattintson a képre! ]
 • Decemberi adás riportjai megtekinthetők videótárunkban >>> 
 • Novemberi adás riportjai megtekinthetők videótárunkban >>> 
 • Októberi adás műsorszámai megtekinthetők videótárunkban >>> 
 • Szeptemberi adás műsorszámai megtekinthetők Videotárunkban >>> 
 • Augusztusi adás műsorszámai megtekinthetők videótárunkban >>> 
 • Júliusi adás műsorszámai megtekinthetők videótárunkban >>> 
 • Júniusi adás műsorszámai megtekinthetők videótárunkban >>> 
 • A májusi adás filmjei Videotárunkban >>> 
 • Az áprilisi adás műsorszámai megtekinthetők Videotárunkban >>> 
 • A Kölyök-Sziget Alapítvány támogatásával, a művelődési központ közreműködésével és a Városi Videoklub lelkes tagjainak munkájával 2005. április 1-től megnyílt a lehetősége, hogy a Művelődési Központ a megszerzett ORTT engedélyekkel Rétsági Televízió néven rendszeres adást sugározzon a kábeltelevíziós hálózaton. Ez jelenti a képviselő-testületi ülések egyenes közvetítése mellett folyamatos képújság információk sugárzását, és havi hiradók bemutatását.      A működtetéssel és a programok szerkesztésével a képviselő-testület megbizta a Városi Művelődési Központ és Könyvtárt. Terveik szerint a folyamatosan látható un. Képújság rendszeresen ad információt a város, a kultúra, a sport híreiről, de kedvezményes díjú hirdetések közzétételére is van lehetőség. E tekintetben fontos információ, hogy az adást az RKSZ szolgáltatási területén, tehát a rövidesen induló tolmácsi, bánki, tereskei kábeltelevízión is venni lehet.
       Tervezik rendszeres, havi hiradók sugárzását, illetve érdeklődésre számot tartó tudósitások, rövidfilmek készítését, bemutatását. Az intézmény vezetése szivesen vesz minden kezdeményezést, a televízió működtetésével kapcsolatban.
  www.retsag.net
  ©Copyright
  E-mail
  Webmester
  <vissza
  ^fel-