Rétsági Televízió - 2011. februári műsor
Utolsó frissítés  2011. február 10

-

Műsorunk a nap 24 órájában fogható. A műsortervben külön nem közölt időben képújságot sugárzunk közérdekű információkkal, hírekkel, programajánlattal, hirdetésekkel. (A képújság aktuális anyaga honlapunk főlapján is megtekinthető >>>)
 
2011. február 8. kedd 18.00 és 21.00
Kistérségi Magazin - Falunap Tolmácson
2011. február 9. szerda 18.00 és 21.00
Kistérségi Magazin - ismétlése
2011. február 10. csütörtök 18.00 és 21.00
Kistérségi Magazin - ismétlése
2011. február 11. péntek 18.00 és 21.00
Kistérségi Magazin - ismétlése
2011. február 12. szombat 10.00
Kistérségi Magazin - ismétlése
2011. február 13. vasárnap 10.00
Kistérségi Magazin - ismétlése


2011. Fanuár 22. kedd 18.00 és 21.00 órakor

RTV Híradó Riportműsor összeállítás
Benne többek között: Hírek röviden, Programajánló, Megkérdeztük az illetéket, Tudósítás Dr. Kernács Károly kiállítása, Farsangi programok városszerte, Vöröskeresztes bál, Sikeres rétságiak, egyéb aktuális filmhírek 
2011. február 23. szerda 18.00 és 21.00 órakor
RTV Híradó ismétlése
2011. február 24. csütörtök 18.00 és 21.00 órakor
RTV Híradó ismétlése


2011. február 25 péntek 16.00 órától

Élő közvetítés a Képviselő-testület üléséről


2011. február 26. szombat 10.00

RTV Híradó ismétlése
2011. február 27. vasárnap 10.00
RTV Híradó ismétlése


Új műsorstruktúra a Rétsági Televízióban

Nézőink bizonyára tapasztalták, hogy az utóbbi hónapokban néhány újítással jelentkeztünk a Rétsági Televízió adásaiban.
      Egyrészről visszatértünk a régen népszerű műsorunkhoz, a „Megkérdeztük az illetékest” című stúdióbeszélgetésekhez, amelyekben a korábbiakhoz hasonlóan aktuális témákat dolgozunk fel. Másrészről bevezettük, hogy a képviselő-testületi ülések első hosszabb szünetét rövid interjúkkal színesítjük, amiben a jelenlévő képviselők, polgármester, jegyző, vagy alkalomadtán bizottsági külső tag nyilatkozik a kamerák előtt – mintegy hátteret adva – olyan kérdésekről, amelyek ugyan napirendek vannak, de csak hosszas utánaolvasás alapján lehetne megismerni a lényegét. Illetve – mint legutóbb is a szociális bizottság elnökével folytatott beszélgetés – olyan témákról is kérdezzük a bizottságok elnökeit, tanácsnokokat, amelyek nem szerepelnek a testületi ülés témái között.
     Ezeknél azonban lényegesebb változásokkal is készülünk arra, hogy az új évben rendszeres nézőiket jobban szolgáljuk.
     Munkatársunk kísérletezése és kisebb beruházás eredményeként megvalósítottunk egy automatikus adáslebonyolító rendszert. Ez immár lehetővé teszi, hogy közvetlen felügyelet nélküli időben – tehát akár a művelődési központ zárva tartásakor – is műsort sugározzunk. E lehetőséget felhasználva minden hónap utolsó keddén sugárzott havi híradók ismétlése a jövőben jobban igazodik a nézői elvárásokhoz. Ezen túl az ismétlések … (Pl. kedden szerdán csütörtökön és pénteken 18 és 21 órakor lesznek. Az adásnapokat bővítve szombaton és vasárnap délelőtt 10 órakor is megtekinthetőek lesznek az aktuális műsorok.)
      Tartalmi bővítést is tervezünk. Régóta megfogalmazott igény, hogy a kistérség településeinek életével is foglalkozzunk, hiszen a város körzetközponti szerepéből is következik, meg abból is, hogy adásainkat kilenc környező községben kísérik rendszeresen figyelemmel. Ugyancsak a technikai fejlesztéseknek köszönhetően 2011-től – minden hónap 2. keddjén, tehát elsőként január 11-én – „Kistérségi Magazin” című műsorunkat sugározzuk, amelyben hónapról hónapra más-más település, vagy éppen a térség egészét érintő, nagyobb lélegzetű filmet sugárzunk. A műsorkészítésben számítunk községek együttműködésére is. A januári Kistérségi Magazinban az „Erdei tanórák” című filmet tűzzük műsorra, amely a környezetünk természeti szépségeit mutatja be több település fiataljainak tartott környezeti program keretében. Ezen program ismétlése is a fenti rend szerint történik.
     Más, apróbb újításokkal is készülünk, és amennyiben a technikai feltételeink javulnak, nem csak több adásnapot ígérhetünk, hanem színesebb műsor-összeállításokat is. Szívesen vesszük, ha véleményüket elmondják a helyi televízió működésével kapcsolatban. De azok jelentkezésére is számítunk, akik az adások készítésébe – operatőrként, riporterként, vágóként – készséggel bekapcsolódnának.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-