Rétsági Televízió - 2013. októberi műsor
Utolsó frissítés  2013. október 1

-

Műsorunk a nap 24 órájában fogható. A műsortervben külön nem közölt időben képújságot sugárzunk közérdekű információkkal, hírekkel, programajánlattal, hirdetésekkel. (A képújság aktuális anyaga honlapunk főlapján is megtekinthető >>>)
Október 08 kedd 18,00 és 21,00 órakor
Kistérségi Krónika
Válogatás a környező települések filmjeiből
Filmriport Borsosberény falunapjáról
Október 9-13-ig szerda – péntek 18,00 és 21,00 órakor, szombat, vasárnap 10,00 órakor
Kistérségi Krónika - ismétlések
Október 25. péntek 16,00 órától
Élő közvetítés a képviselő-testület üléséről
Október 29 kedd 18.00 és 21.00 órakor
  RTV Híradó
 • HIR - Hírek infromációk röviden (Benne többek között: Középiskolások a Zöld Híd Kft-nél - Nyugdíjastalálkozó Nógrádon - Az Aradi vértanúkra emlékeztek - Idősek és Véradók Napja - Hubertus Lovasnap -  Megemlékezés Mindszenty József bíboros és Pallavicini őrnagy emlékhelyek megkoszorúzása
 • Megkérdeztük az illetékest: Átadás előtt  a városközpont felújítása - Studióbeszélgetés felkért szakértőkkel.
 • Kutatók hajnala - riport az eseményről
 • Szlovák Nemzetiségi Nap - Filmbeszámoló
 • Országos Könyvtári Napok - összefoglaló a sorozatról
 • Rétsági Zöld Napok - összefoglaló
 • A KÖR kiállítás megnyitója - riportfilm
 • 1956-os forradalom – megemlékezés - filmbeszámoló
 • Vágatlanul - interjúk fontos kérdésekről a legutóbbi képviselő-testületi ülés szünetében
 • Sikeres Rétságiak - Studióbeszélgetés
Október 30 - november 3. szerda – péntek 18,00 és 21,00 órakor, szombat, vasárnap 10,00 órakor
RTV Híradó - ismétlések
Új műsorstruktúra a Rétsági Televízióban
-
Nézőink bizonyára tapasztalták, hogy az utóbbi hónapokban néhány újítással jelentkeztünk a Rétsági Televízió adásaiban.
      Egyrészről visszatértünk a régen népszerű műsorunkhoz, a „Megkérdeztük az illetékest” című stúdióbeszélgetésekhez, amelyekben a korábbiakhoz hasonlóan aktuális témákat dolgozunk fel. Másrészről bevezettük, hogy a képviselő-testületi ülések első hosszabb szünetét rövid interjúkkal színesítjük, amiben a jelenlévő képviselők, polgármester, jegyző, vagy alkalomadtán bizottsági külső tag nyilatkozik a kamerák előtt – mintegy hátteret adva – olyan kérdésekről, amelyek ugyan napirendek vannak, de csak hosszas utánaolvasás alapján lehetne megismerni a lényegét. Illetve – mint legutóbb is a szociális bizottság elnökével folytatott beszélgetés – olyan témákról is kérdezzük a bizottságok elnökeit, tanácsnokokat, amelyek nem szerepelnek a testületi ülés témái között.
     Ezeknél azonban lényegesebb változásokkal is készülünk arra, hogy az új évben rendszeres nézőiket jobban szolgáljuk.
     Munkatársunk kísérletezése és kisebb beruházás eredményeként megvalósítottunk egy automatikus adáslebonyolító rendszert. Ez immár lehetővé teszi, hogy közvetlen felügyelet nélküli időben – tehát akár a művelődési központ zárva tartásakor – is műsort sugározzunk. E lehetőséget felhasználva minden hónap utolsó keddén sugárzott havi híradók ismétlése a jövőben jobban igazodik a nézői elvárásokhoz. Ezen túl az ismétlések … (Pl. kedden szerdán csütörtökön és pénteken 18 és 21 órakor lesznek. Az adásnapokat bővítve szombaton és vasárnap délelőtt 10 órakor is megtekinthetőek lesznek az aktuális műsorok.)
      Tartalmi bővítést is tervezünk. Régóta megfogalmazott igény, hogy a kistérség településeinek életével is foglalkozzunk, hiszen a város körzetközponti szerepéből is következik, meg abból is, hogy adásainkat kilenc környező községben kísérik rendszeresen figyelemmel. Ugyancsak a technikai fejlesztéseknek köszönhetően 2011-től – minden hónap 2. keddjén, tehát elsőként január 11-én – „Kistérségi Magazin” című műsorunkat sugározzuk, amelyben hónapról hónapra más-más település, vagy éppen a térség egészét érintő, nagyobb lélegzetű filmet sugárzunk. A műsorkészítésben számítunk községek együttműködésére is. 
      Más, apróbb újításokkal is készülünk, és amennyiben a technikai feltételeink javulnak, nem csak több adásnapot ígérhetünk, hanem színesebb műsor-összeállításokat is. Szívesen vesszük, ha véleményüket elmondják a helyi televízió működésével kapcsolatban. De azok jelentkezésére is számítunk, akik az adások készítésébe – operatőrként, riporterként, vágóként – készséggel bekapcsolódnának.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-